Hoe vraag je iemand voor een geregistreerd partnerschap?

Geregistreerd partnerschap aanzoek doen

Hoe noem je het als je je geliefde vraagt om een geregistreerd partnerschap aan te gaan?

Wil je een geregistreerd partnerschap met me aangaan? Wil jij mijn officiële partner zijn? Teken je voor mij? Wil je met me registreren? Er zijn talloze manieren om je geliefde te vragen of hij of zij jullie relatie officieel wil maken met een geregistreerd partnerschap. Maar hoe noem je zo’n aanzoek nu officieel en is er ook een leuke manier om je partner in crime te vragen om jullie liefde officieel vast te leggen? Een officiële term is er helaas (nog) niet maar een een geregistreerd partnerschap aanzoek komt het dichtst in de buurt. 

Waarom zou je bij een geregistreerd partnerschap een aanzoek doen?

Het aangaan van een geregistreerd partnerschap is een mijlpaal in de liefde én het leven. Of jullie het geregistreerd partnerschap nu zien als het eindstation,’proeftrouwen’ of een tussenstap voor het huwelijk; het is te bijzonder om zomaar aan je voorbij te laten gaan. Het is daarom dan ook het uitgelezen moment om het niet zomaar tussen neus en lippen aan de keukentafel te beslissen, maar er echt een moment van te maken, zodat jullie hier later met mooie herinneringen op terug kunnen kijken. 

Hoe kun je je geliefde op een leuke manier vragen om een geregistreerd partnerschap aan te gaan?

Omdat het aangaan van een geregistreerd partnerschap vaak anders wordt beleefd dan het aangaan van een huwelijk is het niet meer dan logisch dat het aanzoek anders gaat dan bij een huwelijk. 

Ouders eerst vragen bij een geregistreerd partnerschap aanzoek?

Bij het aangaan van een huwelijk vraag je vaak eerst toestemming aan de ouders van je geliefde voordat je het aanzoek doet. Bij een aanzoek van een geregistreerd partnerschap vraag je zijn of haar ouders niet om toestemming, maar stel je ze wel als eerste op de hoogste dat jullie een geregistreerd partnerschap aangaan. Mochten jullie later nog willen trouwen, dan kun je dan alsnog volgens de etiquette de ouders om toestemming vragen voor jullie huwelijk. 

Aanzoek met een gepersonaliseerde pen

Een huwelijk komt tot stand door elkaar ten overstaan van een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord te geven. Daarna wordt dit door het zetten van de handtekeningen op de trouwakte door de echtgenoten, de getuigen en de trouwambtenaar bevestigd.

Bij een geregistreerd partnerschap is alleen de handtekening belangrijk. Want als de partners, hun getuigen (minimaal 2 en maximaal 4) en de (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand hun handtekening op de akte van partnerschapsregistratie hebben gezet is het geregistreerd partnerschap een feit. Ja tegen elkaar zeggen mag vaak wel tijdens zo’n ceremonie maar heeft officieel geen enkele meerwaarde. 

Door deze verschillen zou je een aanzoek ook heel anders kunnen benaderen, door niet zoals bij een huwelijk op één knie te gaan en met een ring in de hand de vraag te stellen, maar je geliefde zonder knieval te vragen met een leuke gepersonaliseerde zwartschrijvende pen. Waarom een zwarschrijvende pen, zul je je wellicht afvragen? Omdat je de akte van partnerschapsregistratie volgens wettelijk voorschrift alleen mag tekenen met een zwartschrijvende pen, omdat zwart inkt niet vervaagd en minstens 100 jaar leesbaar blijft. Als je partner ‘ja’ heeft geantwoord op je vraag kan hij of zij deze pen dan ook gebruiken om de akte van partnerschapregistratie te tekenen. Niet alleen in deze tijd dus volledig coronaproof, maar ook nog eens een blijvend aandenken aan jullie geregistreerd partnerschap. 

Bij Zazzle kun je voor een goede prijs, zwartschrijvende, gepersonaliseerde pennen bestellen. Voor minder dan € 15,- bestel je 2 identieke pennen​ met eigen tekst die thuis worden bezorgd. 

Hieronder zie je een voorbeeld met de tekst; ‘ Teken je voor mij? Maar er zijn natuurlijk talloze andere leuke teksten te bedenken zoals:

  • Partners in Crime
  • Officially Yours
  • Partners for Life

Deze pen pak je dan mooi in, of je koopt er een een leuk hoesje omheen en vervolgens vraag je jou geliefde bijvoorbeeld tijdens een romantisch etentje, een fijne boswandeling of een relaxte zondagochtend gewoon in jullie eigen huis.

Zwartschrijvende gepersonaliseerde pen voor jullie getuigen

Ook is het natuurlijk ontzettend leuk om jullie getuigen (minimaal 2 of maximaal 4) op een originele manier te vragen of ze jullie getuigen willen zijn. Als je geliefde ja heeft gezegd is het natuurlijk hartstikke leuk om jullie getuigen te kunnen vragen met dit cadeautje die ze kunnen gebruiken voor het tekenen van de akte. Let er bij het bestellen wel op, dat de pen absoluut zwartschrijvend is. Leuke teksten voor de pennen van de getuigen kunnen zijn:

  • Teken je voor onze liefde?
  • Onderschrijf jij onze liefde?
  • Teken jij voor ons?
Partners in Crime geregistreerd partnerschap pen
Partners in Crime
Teken je voor mij? geregistreerd partnerschap pen zwart met wit
Teken je voor mij? pen zwart
Teken je voor onze liefde wit geregistreerd partnerschap pen
Teken je voor mij? pen wit met zwarte inkt
Teken je voor onze liefde geregistreerd partnerschap pen
Teken je voor onze liefde? pen wit met icoon liefde en tekenen voor de liefde
Teken je voor mij geregistreerd partnerschap pen blauw, wit en rood
Geregistreerd partnerschap pen blauw met zwarte inkt
teken je voor mij geregistreerd partnerschap pen wit
Teken je voor mij? pen sierlijk zwartschrijvend
Teken je voor onze liefde? Pen zwart geregistreerd partnerschap
Teken je voor onze liefde? Zwarte pen met witte letters en zwarte inkt

Hoe kunnen jullie het aangaan van een geregistreerd partnerschap vieren?

Als hij of zij ja heeft gezegd begint het natuurlijk, want op welke datum willen jullie je geregistreerd partnerschap aangaan en in waar wil je dat doen. Tegenwoordig  hebben jullie ook voor het aangaan van een geregistreerd partnerschap gelukkig heel wat meer opties dan op een treurige maandagochtend je handtekening zetten bij het gemeentehuis. Ten eerste kunnen jullie ook op een vrijdag of zaterdag een geregistreerd partnerschap aangaan, wat het natuurlijk een stuk feestelijker maakt en misschien ook veel makkelijker voor jullie dierbaren om er bij te kunnen zijn. Daarnaast hoef je hiervoor niet naar een onpersoonlijk gemeentehuis, maar kun je ook kiezen voor een sfeervolle locatie die helemaal bij jullie past. Wat denken jullie van een knus restaurant waar jullie op een ochtend of middag samen met jullie dierbaren gastvrij ontvangen worden met koffie en/of thee, om vervolgens te genieten van een leuke, mooie maar bovenal helemaal bij jullie passende ceremonie, de akte tekenen en jullie direct kunnen toosten met een heerlijk glas champagne en vervolgens met zijn allen aan tafel gaan voor een heerlijke lunch of diner? Op deze manier weten jullie zeker dat het echt een hele mooie en onvergetelijke dag wordt. Want een geregistreerd partnerschap aangaan is en blijft toch wel iets heel bijzonders.   

Kun je na een geregistreerd partnerschap ooit nog ‘echt’ trouwen?

Mochten jullie je afvragen, kunnen we hierna ooit nog ‘echt’ trouwen? Ja, dat kan. Ook als jullie op een later moment in het bijzijn van al jullie dierbaren toch nog willen trouwen en elkaar het jawoord willen geven, ringen willen wisselen en inclusief een rol voor jullie getuigen, dan is dat zeker mogelijk. Meer hierover lees je in de blogpost hieronder. 

Conclusie geregistreerd partnerschap aanzoek

Een aanzoek doen voor een geregistreerd partnerschap is zeker de moeite waard. Het leven is al kort genoeg en dit soort bijzondere momenten zijn de krenten in de pap. Genoeg reden dus om er aandacht aan te besteden en er iets heel moois en persoonlijks van te maken. 

Dus of je het nu laat bij een geregistreerd partnerschap of later toch nog wilt trouwen, vraag diegene waar je van houdt op een ludieke manier en vier de liefde uitbundig, of dit nu groots is of klein. 

Willen jullie je geregistreerd partnerschap op een heerlijke en persoonlijke manier vieren? Vraag dan nu direct een vrijblijvende offerte aan of maak direct een afspraak voor een persoonlijk advies

N.B. De links in deze post zijn affiliate links